אחת הסוגיות העיקריות בתהליך הגירושין היא כל נושא קביעת מזונות ילדים, בסכום הנקבע לפי פרמטרים שונים כמו שכר העבודה של הצדדים, מצב כלכלי, זמני שהות ועוד. במקרים מסוימים, ניתן יהיה להגיש בקשה לשינוי דמי המזונות שנקבעו. במאמר זה נציג מידע שחשוב לדעת בנושא הפחתת מזונות ילדים.
באילו מקרים ניתן להפחית מזונות הילדים?
הדיון המשפטי בנושא מזונות ילדים שייך לתחום דיני המשפחה. דמי המזונות עצמם נקבעים בהתאם לפרמטרים שונים, כלכליים וסוציאליים.
במקרים מסוימים, ניתן יהיה להגיש בקשה להפחתת מזונות ילדים:
- שינוי נסיבות מהותי – קביעת דמי המזונות מתבססת על נתונים הרלוונטיים לנקודת זמן מסוימת. ככל שהתרחשו שינויי נסיבות מהותיים במהלך השנים, הרי שמערכת המשפט מאפשרת להפחית את דמי המזונות בהתאם. שינוי הנסיבות צריך להיות משמעותי ומתמשך, כשנטל ההוכחה על שינוי הנסיבות ומידת השפעתו על סכום המזונות, מוטל על יוזם הבקשה להפחתת המזונות.
- הסדרי ראייה משותפים – אחת הסיבות הנפוצות להפחתת מזונות לילדים היא מעבר ההורים להסדרי שהות שוויוניים (מה שנהוג היה לכנות משמורת משותפת).
בקשה ליישוב סכסוך – כך תתחילו בתהליך הפחתת מזונות ילדים
במטרה למנוע הליכים משפטיים מסורבלים ובכדי להגיע לפתרונות מקובלים על שני הצדדים, תהליך הפחתת מזונות ילדים מתחיל על פי רוב בבקשה ליישוב סכסוך. במסגרת הליך יישוב הסכסוך, הצדדים מוזמנים להגיע לפגישת מידע, היכרות ותיאום (מהו"ת) מטעם יחידת הסיוע של הערכאה השיפוטית.
בתקופת עיכוב ההליכים חלות מספר הגבלות על הצדדים:
- הצדדים חייבים להגיע לפגישות מהו"ת, דין ההזמנה ליחידת הסיוע כדין הזמנה לדיון בערכאה שיפוטית.
- במהלך הפגישה הראשונה לא ניתן להגיע בליווי עורך דין.
- לא ניתן יהיה לפנות לערכאות משפטיות בנושא מזונות ילדים (למעט הגשה של בקשה לסעד דחוף למזונות המוגשת במסגרת הבקשה ליישוב סכסוך).
הגשת תביעה להפחתת מזונות ילדים
במסגרת התביעה יש לפרט ולהבהיר מהו השינוי המשמעותי בגינו אתם עותרים להפחתת מזונות.
יש לשים לב כי המדובר בשינוי משמעותי ובלתי צפוי, וזאת מאחר ופסק דין למזונות ו/או הסכם גירושין בו נקבעו מזונות הוא צופה פני עתיד ולכן רק במקרים בהם השינוי המהותי הוא בלתי צפוי יהיה מוצדק להתערב ולבחון מחדש את שאלת גובה המזונות.
האם ניתן לערער על החלטת הערכאה המשפטית בתביעה להפחתת מזונות?
אם פסק הדין הניתן בהפחתת מזונות אינו עונה על הציפיות שלכם, הרי שמומלץ להתייעץ עם עו"ד לענייני משפחה שיבחן את פרטי המקרה שלכם ואת סיכויי הצלחתכם ובהתאם לכך, להגיש ערעור:
בית המשפט המחוזי | 45 ימים ממועד מתן פסק הדין |
בית הדין הרבני | 30 ימים ממועד מתן פסק הדין |
לסיכום
מזונות ילדים נקבעים בהתאם לפרמטרים מסוימים הנכונים לנקודת זמן מסוימת. אם חל עם הזמן שינויי נסיבות מהותי, הרי שניתן יהיה להגיש תביעה להפחתת מזונות ילדים. במידה ואתם מעוניינים להפחית את מזונות הילדים שנקבעו לכם, אתם מוזמנים לפנות לייעוץ משפטי אצל משרד עו"ד נועה כהן איפרח – מובטח לכם סיוע מועיל ומקדם.